Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی از ارتقای کیفیت خدمات آموزشی و پرورشی در مناطق مرزی و کمتر توسعه یافته با مشارکت نهادهای انقلابی و مذهبی خبر داد.

به گزارش ایسنا، احمد محمود زاده در گردهمایی مشترک رؤسای ادارات و کارشناسان مسئول شوراهای آموزش وپرروش گفت: بر اساس برنامه ریزی چهار ساله تلاش می کنیم با همکاری و مشارکت نهادهای مذهبی، انقلابی و مردمی زمینه ارتقای کیفیت خدمات آموزشی و پرروشی در مناطق مرزی و کمتر توسعه یافته را فراهم سازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر آموزش و پرورش با گرامی داشت یاد و خاطره مجاهدت های شهید مصطفی چمران گفت: زندگی پر فراز و فرود و سراسر تلاش شهید چمران این مالک اشتر جنوب لبنان بیانگر این واقعیت است که در مکتب امام علی (ع) عمل صالح، کار برای خدا، ایثار در راه ارزش ها، عشق به مردم ، فداکاری و ازخودگذشتگی است که می تواند سبب ساز شکوفا شدن ابعاد خدایی انسان و کسب مقام والای رضایت الهی شود.

وی هدف از برگزاری و تشکیل این گردهمایی را هم اندیشی ، همفکری، هم‌افزایی و همگرایی بین بخشی حوزه های مختلف ستادی و استان ها در ابعاد سیاستگذاری، اجرا و نظارت به منظور کیفی سازی فعالیت های طراحی شده دانست و تاکید کرد: در همین راستا برنامه ریزی‌های میان مدت و بلند مدت مبتنی بر واقعیت‌ها و ظرفیت‌ها صورت گرفته است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به آثار مطلوب برنامه ریزی در تحقق اهداف آموزش وپرورش از جمله تربیت نیروی انسانی افزود: در سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت های مردمی را برنامه ریزی کرده ایم و با تسهیل و بسط مشارکت ها به عنوان یکی از مؤلفه های اصلی حکمرانی شایسته از ظرفیت همه  عوامل سهیم و موثر در تعلیم و تربیت و کلیه ذی نفعان آموزش و پرورش برای ارتقای کمی و کیفی مدرسه به عنوان نقطه عطف و هدف هر برنامه تحولی استفاده کنیم.

وی با بیان این که نیروی انسانی با کیفیت عامل توسعه وهم هدف توسعه به شمار می‌رود افزود: ثروت واقعی هر کشوری نیروی انسانی آموزش دیده و کسانی که آن نیرو را تربیت می کنند می باشند و به همین دلیل جایگاه معلم به عنوان عامل اصلی تربیت نیروی انسانی و افسران سپاه پیشرفت کشور جایگاهی ممتاز به شمار می‌رود و در سند تحول بنیادین هم بالاترین عنصری که عامل خودسازی، جامعه سازی و تمدن سازی است معلم می باشد و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و حضرت امام خمینی (ره) به واسطه اهمیت نقش معلم و اهمیت نقش آموزش و پرورش در رشد و توسعه و تعالی همه جانبه کشور و تحقق اصل استقلال آزادی و جمهوری اسلامی نگاه ویژه ای به این نهاد مهم داشته‌اند.

محمودزاده با اشاره به این که تحقق و اجرای مطلوب سند تحول بنیادین مطالبه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) از کارگزاران آموزش و پرروش و همه بخش های اجرایی است خاطر نشان کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مبتنی بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی و متناسب با تحولات محیطی برای دستیابی آموزش و پرورش در تراز جمهوری اسلامی است و بر اساس این سند تربیت نیروی انسانی و دانش آموزانی خلاق ، متعهد ، فکور ، با هویت ، شجاع بصیر و وفادار به ارزش های دینی و ملی مهم ترین هدف ترسیم و تدوین شده در این سند است و در صورت تحقق چنین چیزی ما هم می توانیم ادعا کنیم که آموزش و پرورش ما در تراز انقلاب اسلامی و در تراز حیات طیبه گام برداشته است و بدون تردید در این مسیر مبتنی بر سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب و سند تحول دولت مردمی و برنامه های اعلامی وزیر آموزش و پرورش؛ همه دستگاه‌ها و نهادها به ویژه نهادهای انقلابی و مذهبی باید به آموزش و پرورش کمک کنند .

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی اظهار داشت: قانون شوراهای آموزش و پرروش بستر اصلی مشارکت هدفمند و هم افزا در نظام تعلیم و تربیت است که با حضور عالی‌ترین مقام‌های اجرایی و مذهبی در سطوح استان و شهرستان تشکیل می شود و در صورت اهتمام همه جانبه می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات و عامل اصلی " مردمی سازی" آموزش و پرورش به شمار رود .

وی با بیان برخی ظرفیت های مادی و معنوی قانون شوراهای آموزش وپرروش خطاب به رؤسای ادارات مشارکت استان ها و کارشناسان شوراهای آموزش و پرورش گفت: مطالبه گری برای عمل کردن همه دستگاه ها به تکالیف قانونی مصرح در این قانون و حساسیت در احقاق حقوق آموزش و پرورش از محل اجرای مفاد این قانون وظیفه دفتر شوراها و سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی است .

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان این که نگاه به موسسان مدارس غیر دولتی باید به عنوان" کار آفرینان آموزشی " باشد تصریح کرد: حضور این "کار آفرینان آموزشی " در عرصه مدرسه داری جلوه ای عینی از توسعه مشارکت است که توانسته است علی رغم برخی نامهربانی‌ها و نگاه‌های غیر همراه نشان دهند که چگونه تسهیل حضور مردم و به تعبیر رهبر انقلاب سپردن کار به دست مردم می تواند علاوه بر کمک به دولت و برداشتن باری از دوش مدیریت اجرایی کشور در امر توسعه آموزش زمینه ساز بروز و تحقق آثار عملی سند تحول در بسیاری از این مدارس باشد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محمودزاده افزود: در راستای توسعه مشارکت‌ها و مردمی سازی حکمرانی در آموزش و پرروش برنامه ریزی کرده ایم تا زمینه حضور نهادهای انقلابی، مذهبی و مردمی به سمت ارتقا کیفیت آموزش و توسعه عدالت آموزشی در مدارس مناطق مرزی، حاشیه‌ای و کمتر توسعه یافته ایجاد شود و در تعامل با این نهادها و معاونت‌های تخصصی برنامه‌ عملیاتی ۴ ساله تدوین کرده‌ایم و به منظور تسریع در این امر از ظرفیت مناطق آزاد و همچنین اصلاح و بازنگری قوانین موجود استفاده شده است که نمونه بارز آن اصلاح و بازنگری قانون شوراهای آموزش و پرروش و تدوین نظام جامع مشارکت و بازنگری در چگونگی فعالیت های مدارس هیات امنایی و وابسته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رییس سازمان مدارس غیردولتی سازمان مدارس و مراکز غیر وزیر آموزش و پرورش نهادهای انقلابی شوراهای آموزش توسعه مشارکت ها آموزش و پرروش نیروی انسانی برنامه ریزی مناطق مرزی سند تحول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۵۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند

به گزارش «تابناک»، حجت الاسلام محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، با حضور در برنامه جهان آرا که همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری (ره) و روز گرامیداشت مقام عالی معلم از شبکه افق پخش شد، ضمن تبریک روز معلم به تمام معلمان سراسر کشور گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، شهیدان رجایی و باهنر نهال امور تربیتی را در آموزش و پرورش کاشتند سال‌ها بعد معاونت پرورشی و فرهنگی به طور رسمی در ساختار آموزش و پرورش شکل گرفت این ساختار تا سال ۱۳۸۰ مستقر بود تا اینکه معاونت پرورشی و فرهنگی منحل و ساختار سازمان دانش آموزی جایگزین شد.

وی افزود: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی نگاشته می‌شود و این معاونت بر می‌گردد در این سال‌ها و ۱۸ سال بعد از احیای معاونت پرورشی و فرهنگی مقام معظم رهبری نکات مهمی را در حوزه پرورشی اشاره و عدم رضایت خودشان را از وضعیت پرورشی در آموزش و پرورش اعلام کردند.

پورثانی ادامه داد: امروز نیز مقام معظم رهبری نکات دقیقی را در دیدار با معلمان فرمودند چرا که معاونت پرورشی و فرهنگی در دولت جدید یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین معاونت‌های آموزش و پرورش است و در بین همکاران معاونت تربیتی شناخته می‌شود.

وی اظهار کرد: برنامه ریزان سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش را به عنوان وزارت تربیت رسمی پیشنهاد کرده بودند در سند تحول بنیادین کلمه آموزش و پرورش پیدا نمی‌شود و تمام کلمات به تربیت ختم می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: سند تحول بنیادین با توجه به مبانی دینی و تربیتی نگاشته شده است اما با تحقق آن فاصله داریم در صورتی که همکاران در مدارس تلاش می‌کنند که تربیت محقق شود.

دولت قبل پیگیر سند ۲۰۳۰ بود، مسیر این دولت سند تحول است

وی ادامه داد: در دولت قبل سند ۲۰۳۰ بررسی شد تا در آموزش و پرورش نهادینه شود اما در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی افتاد که راه و حرکت ما در مسیر باشد؛ در شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه راه سند مطرح شده که مطالبه چندین ساله مقام معظم رهبری نیز بوده است با تصویب سند پرورشی و نقشه راه معتقدیم مسیر تربیت مشخص می‌شود.

پورثانی درباره آسیب به موضوع تربیت با تعدد مدارس گفت: عدالت آموزشی با تنوع مدارس سازگار نیست؛ ماده واحده ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است تا کاهش تنوع مدارس در نظام آموزش و پرورش شکل بگیرد با تصویب این امر، مسیر بهتری در پیش خواهیم گرفت.

وی درباره برنامه ریزی آموزش و پرورش برای تربیت نیروی مؤثر تربیتی گفت: معتقدیم در جایی که ساختمان مدرسه فرسوده است می‌توان درس خواند محتوا اگر صد در صدی نبود می‌توان درس خواند اما اگر معلم تراز نباشد نمی‌توان درس خواند.

جذب ۱۵ هزار معلم پرورشی پس از ۱۵ سال

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت اامآموزش و پرورش افزود: طی سال‌های اخیر جذب نیروی پرورشی در آموزش و پرورش نداشتیم روز جمعه ۱۴ اردیبهشت آزمون استخدامی جذب ۱۵ هزار مربی پرورشی بعد از ۱۵ سال برگزار می‌شود چراکه ۵۰ درصد مدارس مربی پرورشی ندارند.

وی تاکید کرد که کیفیت استخدام نیز مهم است در سال‌هایی قریب به ۳۰۰ هزار نیروی انسانی وارد آموزش و پرورش می‌کردیم که از مبادی تربیت معلم نبوده اند لذا در سال گذشته کانون‌های ارزیابی در کشور مستقر شدند این کانون‌ها ابزارهایی دارند تا معلمان را ارزیابی کنند تا اگر نیرویی توانمند بود وارد آموزش و پرورش شود.

پورثانی اشاره کرد: ارتقای وضعیت معلمان نکته بعدی است نظام رتبه بندی معلمان برای این موضوع پیاده شد که تلاش و کار علمی همکاران دیده شود.

وی با تاکید بر اینکه جوشش درونی مربی تربیتی مهم است گفت: در بحث ارزشیابی همکاران باید نسبت به فعالیت همکار امتیاز ویژه دهیم تکلیف برنامه هفتم دادن کارنامه رشدی تربیتی در کنار کارنامه تحصیلی به دانش آموزان است.

شاخص‌های تربیتی در رتبه بندی معلمان لحاظ می‌شود

پورثانی اضافه کرد: در نظام ارزیابی شاخص‌هایی تعیین کرده ایم و به مربیان امتیاز می‌دهیم همچنین منزلت و ارزش به کار معلمی که کار تربیتی می‌کند مدنظر است.

وی اظهار کرد: نظام ارزشیابی در آموزش و پرورش در حال اجراست اما ورود شاخص‌های تربیتی تغییر کرده است امروزه یک معلم برای ارتقای رتبه باید شاخص‌هایی را بگذراند.

پورثانی از افزایش برگزاری اردوی دانش آموزی خبر داد و گفت: گفتمان سازی و انتظار عمومی از آموزش و پرورش مطالبه امروز مقام معظم رهبری است تا کار تربیتی جدی در مدارس صورت بگیرد.

دیگر خبرها

  • کیفیت بخشی به مقوله آموزش از اولویت‌های وزارت آموزش و پرورش
  • برگزاری آزمون استخدامی معلم پرورشی و ورزش در مهاباد
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند
  • ۱۴۳ طرح و پروژه آموزشی در استان بوشهر تامین اعتبار شد
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر اختصاص می‌یابد
  • اختصاص ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر
  • تأمین ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضای آموزشی بوشهر